GENIET VAN WAT HET NUT U BIEDT

Het inschrijfformulier voor de activiteiten van het najaar 2019 kunt u hier downloaden (MS-Excel)

 

Zaterdag 23 november Excursie naar Den Haag, Haags Gemeentemuseum (Tuinen van Monet) en Panaroma Mesdag.

Zaterdag 23 november hebben we een excursie gepland naar het Haags Gemeentemuseum, waar u de tentoonstelling De Tuinen van Monet kunt bewonderen. Er worden hier maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht, met als stralend middelpunt het schilderij Blauwe Regen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum.

 gemeentemuseum

 Na de lunch gaan we naar Panaroma Mesdag waar u met eigen ogen het gigantische schilderij van Hendrik Willem Mesdag kunt bewonderen. Panorama mesdag
Een gids neemt ons mee voor een rondleiding door het museum en geeft ons een kijkje achter de schermen, waar het geheim van het Panaroma wordt ontsluierd.

Datum : zaterdag 23 november 2019
Vertrek : per bus vanaf parkeerplaats Prof. Lorentzweg
Tijd : 08.15 uur
Kosten : voor leden met MJK € 56,00, zonder MJK € 82,50
Niet-leden met MJK € 60,00, zonder MJK € 87,50
(Inclusief koffie, lunch en borrel)

 

woensdagmiddag 18 december Muzieklezing door Dick Hermsen, “Kerst en Klassieke Muziek” met aansluitend stamppottenbuffet.

De ons inmiddels bekende musicoloog Dick Hermsen verzorgt voor ons een lezing met als thema “Kerst en Klassieke Muziek”. hermsenKerst is een traditioneel feest met talrijke oude gebruiken en gewoontes. Klassieke kerstmuziek blijft bij uitstek de manier om de bijbehorende kerstsfeer met prachtige muziek op te luisteren. Händels Messiah, Bach’s Weihnachtsoratorium en nog veel meer klassieke kerstmuziek komen aan bod. Dick laat ons stukken van deze prachtige muziek horen en kan ons hier veel over vertellen.

Om het jaar op een gezellige manier af te sluiten kunt u aansluitend genieten van een door Party Catering Tres Bien verzorgd stamppottenbuffet. Het buffet bestaat uit drie stamppotten (boerenkool, zuurkool, rode kool) met alles erop en eraan, zoals gehaktbal, hachee, rookworst, appelcompote, stoofpeertjes, uitjes, augurk, piccalilly en mosterd)

We hebben een aantal combinaties gemaakt, onderstaand de verschillende mogelijkheden met daarbij behorende prijzen:

Datum : woensdagmiddag 18 december 2019
Locatie : De Haven, Leefdaelhof 11, Waalwijk
Aanvang lezing : 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Aanvang buffet : 17.00 uur

Kosten:                  Leden niet-leden
Alleen lezing € 8,00       € 10,00
Lezing + 2 consumptiebonnen       € 12,00 € 14,00
Buffet + 2 consumptiebonnen € 22,00 € 24,00
Lezing + buffet + 2 consumptiebonnen     € 30,00 € 32,00