GENIET VAN WAT HET NUT U BIEDT

Het inschrijfformulier voor de activiteiten van het najaar 2019 kunt u hier downloaden (MS-Excel)

 

dinsdag 27 augustus dagexcursie naar Middelburg en Veere

Dinsdag 27 augustus staat een dagexcursie gepland naar Middelburg en Veere.Middelburg
We beginnen ’s morgens met een rondleiding met gids door Middelburg, te voet of per paardentram, afhankelijk van uw voorkeur.
Middelburg was voor de V.O.C. een belangrijke stad in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Rijke kooplieden vestigden zich langs de kaaien. Rijen fraaie herenhuizen getuigen hier nog van. Na de Tweede Wereldoorlog is Middelburg gelukkig weer in de oude sfeer herbouwd en alleszins de moeite waard om te bezichtigen.

oude ambachtenNa de lunch (in Middelburg) vertrekken we met de bus naar Veere waar u kunt genieten van een historische markt. De marktkooplui zijn gekleed in historische kleding of streekdracht en er zijn demonstraties van oude ambachten. Ook kunt u de Grote Kerk bezoeken en het museum Veere. Zowel de markt als de andere bezienswaardigheden kunt u op eigen gelegenheid bezoeken.

Datum : 27 augustus 2019
Vertrek : per bus vanaf Prof. Lorentzweg te Waalwijk
Tijd : 09.00 uur
Kosten : € 58,00 voor leden. Niet-leden betalen € 68,00
(inclusief koffie, lunch en borrel)

 

woensdagmiddag 9 oktober lezing van Elena Bronnikova, Tolstoj, de zin van het leven

TolstoiMevrouw Elena Bronnikova is een Russin, geboren en getogen in de grote Siberische stad Novosibirsk. Zij rondde daar de universiteit af met specialisatie in de Russische taal, letterkunde en psychologie. In Nederland geeft ze Russische les en houdt zij lezingen over de Russische literatuur.
Deze middag gaat zij ons inwijden in de zoektocht naar jezelf en de zin van het leven zoals Tolstoj dit ziet. Leo Tolstoj is meer dan 100 jaar geleden gestorven, maar blijft populair. Zijn boeken worden overal ter wereld gelezen en herlezen.
Tolstoj schrijft over de eeuwige dilemma’s: liefde, dood, lotsbestemming, oorlog en vrede, de zin van het leven.

 

Datum : woensdagmiddag 9 oktober 2019
Locatie : De Haven, Leefdaelhof 11, Waalwijk
Aanvang : 14.00 uur, zaal open 13.45 uur
Kosten : € 8,00 voor leden, niet-leden betalen € 10,00
(inclusief 2x koffie/thee)

woensdagavond 30 oktober lezing door Carla van Bree, De Tuinen van Monet en Panorama Mesdag.

Ter voorbereiding op de excursie naar Den Haag van 23 november 2019 komt de ons inmiddels welbekende kunsthistorica Carla van Bree op woensdagavond 30 oktober 2019 een lezing houden over de kunstschilder Claude Monet (14.11.1840 – 6.12.1926).
Monet geldt als een van de belangrijkste schilders van het impressionisme. Hij schilderde o.a. prachtige schilderijen van de waterlelies in zijn tuin in Giverny. Carla gaat ons alles vertellen over deze schilderijen en de tuinen, waar Monet zoveel tijd in doorbracht.

 Tuinen van Monet

 

Panaroma Mesdag is een cilindervormig panaromaschilderij van ongeveer 14 meter hoog, in 1881 geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, een beroemde kunstschilder uit de Haagse School. Ook hierover gaan we veel aan de weet komen van Carla van Bree.

Datum : woensdagavond 30 oktober 2019
Locatie : De Haven, Leefdaelhof 11, Waalwijk
Aanvang : 20.00 uur, zaal open 19.45 uur
Kosten : € 8,00 voor leden, niet leden betalen € 10,00
(inclusief 2x koffie/thee)

Zaterdag 23 november Excursie naar Den Haag, Haags Gemeentemuseum (Tuinen van Monet) en Panaroma Mesdag.

Zaterdag 23 november hebben we een excursie gepland naar het Haags Gemeentemuseum, waar u de tentoonstelling De Tuinen van Monet kunt bewonderen. Er worden hier maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht, met als stralend middelpunt het schilderij Blauwe Regen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum.

 gemeentemuseum

 Na de lunch gaan we naar Panaroma Mesdag waar u met eigen ogen het gigantische schilderij van Hendrik Willem Mesdag kunt bewonderen. Panorama mesdag
Een gids neemt ons mee voor een rondleiding door het museum en geeft ons een kijkje achter de schermen, waar het geheim van het Panaroma wordt ontsluierd.

Datum : zaterdag 23 november 2019
Vertrek : per bus vanaf parkeerplaats Prof. Lorentzweg
Tijd : 09.15 uur
Kosten : voor leden met MJK € 56,00, zonder MJK € 82,50
Niet-leden met MJK € 60,00, zonder MJK € 87,50
(Inclusief koffie, lunch en borrel)

 

woensdagmiddag 18 december Muzieklezing door Dick Hermsen, “Kerst en Klassieke Muziek” met aansluitend stamppottenbuffet.

De ons inmiddels bekende musicoloog Dick Hermsen verzorgt voor ons een lezing met als thema “Kerst en Klassieke Muziek”. hermsenKerst is een traditioneel feest met talrijke oude gebruiken en gewoontes. Klassieke kerstmuziek blijft bij uitstek de manier om de bijbehorende kerstsfeer met prachtige muziek op te luisteren. Händels Messiah, Bach’s Weihnachtsoratorium en nog veel meer klassieke kerstmuziek komen aan bod. Dick laat ons stukken van deze prachtige muziek horen en kan ons hier veel over vertellen.

Om het jaar op een gezellige manier af te sluiten kunt u aansluitend genieten van een door Party Catering Tres Bien verzorgd stamppottenbuffet. Het buffet bestaat uit drie stamppotten (boerenkool, zuurkool, rode kool) met alles erop en eraan, zoals gehaktbal, hachee, rookworst, appelcompote, stoofpeertjes, uitjes, augurk, piccalilly en mosterd)

We hebben een aantal combinaties gemaakt, onderstaand de verschillende mogelijkheden met daarbij behorende prijzen:

Datum : woensdagmiddag 18 december 2019
Locatie : De Haven, Leefdaelhof 11, Waalwijk
Aanvang lezing : 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Aanvang buffet : 17.00 uur

Kosten:                  Leden niet-leden
Alleen lezing € 8,00       € 10,00
Lezing + 2 consumptiebonnen       € 12,00 € 14,00
Buffet + 2 consumptiebonnen € 22,00 € 24,00
Lezing + buffet + 2 consumptiebonnen     € 30,00 € 32,00